MIKROBINÄYTTEET

Kartoitamme mikrobit ja homeet

Kysy lisää ›

Loimaa, Pöytyä, Koski

Materiaalimikrobinäyte

Materiaalimikrobinäytteen ottaminen on ajankohtaista, jos on olemassa vahva epäilys siitä, että sisäilmasta löytyy ilmanlaatuun vaikuttavia mikrobeja, esim. sädesientä. Näin voi olla vaikkapa kosteusvaurioepäilyn tai jo syntyneen kosteusvaurion yhteydessä.

Materiaalimikrobinäytteet otetaan kiinteistä kappaleista (esim. eristeet, puupinnat ym.) kliinisillä työvälineillä. Luotettavan tuloksen varmistamiseksi on tärkeää, että näytteenotossa käytettävät työvälineet on puhdistettu huolellisesti. Ulkoilma esimerkiksi sisältää paljon yleisiä mikrobeja, jotka voivat vaikuttaa tulokseen, mikäli työkalujen kliinisyydestä ei ole huolehdittu.

Toimitamme näytteet laboratorioon tutkittavaksi asianmukaisesti pakattuina. Laboratoriotutkimuksesta saat aina kirjallisen raportin. Raportista selviää, mikä mikrobi on kyseessä ja kuinka vahvana.

Teemme myös mikrobinäytteenottoja sisäilmasta. Kannattaa kuitenkin muistaa, että sisäilman mikrobitutkimus on aina vain suuntaa-antava eikä sillä saa niin luotettavia tuloksia kuin materiaalinäytteillä. Tämä johtuu siitä, että ulko- ja sisäilmassa on aina yleisiä mikrobeja. Otollisin ajankohta ilmanäytteen otolle on pakkasilma, jolloin ulkoilman mikrobitasot ovat vähäisimmillään. Ilmanäytteellä voidaan selvittää esimerkiksi yleisellä tasolla sitä, onko kyseessä kosteusvaurio tai sisältääkö ilma haitallisia partikkeleita.

Epäilyttääkö kosteus? Ota yhteyttä ammattilaiseen, niin kartoitamme asian huolellisesti!

Ota yhteyttä ›

Pikayhteydenotto

Jätä yhteystietosi, soitamme sinulle ensi tilassa!

Soita