KARTOITAMME KOSTEUSVAURIOT

Teemme mittaukset RT-kortin 14-10984 ohjeiden mukaisesti!

Ota yhteyttä ›

Loimaa, Pöytyä, Koski

Kosteuskartoitus

Olemme alueen ainut sertifioitu kosteudenmittaaja, raportimme hyväksytään kaikissa tilanteissa ja vakuutusyhtiössä.

Vahinkotilanteissa neuvomme oikean "marssijärjestyksen" ja teemme halutessasi jälkivahinkojen torjuntatyöt, minimoidaksemme kaikki vahingot.

Teemme kosteusmittaukset kaikkiin tilanteisiin Loimaalla ja lähikunnissa. Toteutamme niin pintamittaukset kuin RH-mittauksetkin. Jos epäilet kosteusvauriota, kosteuskartoitus on teetettävä aikailematta. Kosteuskartoituksessa tutkitaan mahdollisen vesivahingon aiheuttamat vahingot tilanteeseen soveltuvalla laitteistolla. Samalla voimme ottaa myös materiaalinäytteet 

Suosittelemme toteuttamaan seuraavat toimenpiteet ennen kosteusteknistä kuntokartoitusta. Tarkista kartoitusta edeltävät toimenpiteet täältä ›

Huom. Kosteuskartoituksen voit tilata heti suoraan meiltä, ei siis välttämättä vakuutusyhtiön kautta – me toimitamme raportin vakuutusyhtiöllesi!

Meiltä myös kattavat lämpökuvaukset! Lue lisää lämpökuvauksista täältä (pdf) ›

Kaipaako kiinteistösi kosteuskartoitusta?
Ota yhteyttä ammattilaisiin!

Ota yhteyttä ›

Pintamittaus

Pintakosteudenosoitinta käytetään yleensä kosteuskartoituksissa ensimmäisenä menetelmänä. Se soveltuu tilanteeseen, jossa rakenteista haetaan kosteuspoikkeamia verrattuna referenssialueisiin.

Pintamittarit soveltuvat ainoastaan vertailevaan havainnointiin. Niillä havaitaan rakenteiden pintaosien kosteutta, eikä niillä siten voi määrittää syvemmällä rakenteissa olevaa kosteutta.

Epäilyttävissä tapauksissa on oikean kosteuspitoisuuden selville saamiseksi suoritettava RH-mittaus – joko porareikämittauksella tai näytepalalla.

Ota yhteyttä ›

RH-mittaukset

Betonirakenteiden päällystettävyyskelpoisuus todetaan RH-mittauksella. Muut menetelmät (esim. pintakosteusmittari) eivät sovellu pinnoitettavuuskelpoisuuden määrittämiseen, eikä niitä suositella käytettävän.

Rakenteista tehtävillä suhteellisen kosteuden (RH) mittauksilla selvitetään rakenteen kosteusteknistä käyttäytymistä. Mittaustulosten perusteella voidaan päätellä, onko rakenteessa ympäristöönsä nähden normaalista poikkeavaa kosteutta ja ovatko kosteuspitoisuudet rakenteen toiminnan kannalta kriittisen korkeita, jolloin vaurioituminen (mm. mikrobikasvu) on mahdollista.

RH-mittaukset tehdään aina porareikämittauksella tai näytepalamittauksella. Näytepalamittaus tehdään kohteessa, jossa on epävakaat olosuhteet, tai kartoituskohde on kaukana.

Kysy lisää ›

Kosteusvauriot & vesivahingot

Kosteusvauriotapauksissa suhteellisen kosteuden mittauksella saadaan selvitettyä rakenteen kosteusjakautuma. Siitä voidaan päätellä, mistä kosteus on peräisin ja mihin suuntaan se liikkuu. Sillä selvitetään vaurion syytä ja laajuutta.

Vesivahinkotapauksissa mittauksilla selvitetään rakenteen todellinen kosteuspitoisuus ja se, miten syvälle tai laajalle alueelle - esim. betonissa - kosteus on päässyt. Sillä selvitetään myös kuivaustarve ja tehdään päätös kuivauksen lopettamisesta.

Vesivahinkokohteissa toteutamme lämpökuvauksen. Kosteusvauriot on mahdollista havaita rakennusten sisältä, mikäli rakenteen yli on lämpötilaero ja/tai mikäli kosteus ei ole höyryä läpäisemättömän pinnan takana. Tasakattorakenteissa, joissa lämmöneriste on heti katteen alla, kosteusvauriot voidaan havaita lämpökuvauksella ulkopuolelta ns. muuttuvassa tilanteessa. Samalla menetelmällä voidaan lämpökameralla havaita esimerkiksi kivitalojen julkisivujen kosteusvauriot.

Kosteusmittausten suoritus ja etenkin kosteusmittaustulosten analysointi ja niistä tehtävien oikeiden johtopäätösten tekeminen on vaativaa asiantuntijatyötä. Jotta mittausten suoritustapa ja tulosten tulkinta menisivät oikein, mittaukset vaativat aina huolellisuutta, ammattitaitoa ja antureiden säännöllistä kalibrointia.

Hinnoittelu

Kiinteistöjen mittauskartoitusten hintaan vaikuttavat muun muassa:

  • mitattavan alueen koko
  • mittauksen ja raportoinnin laajuus
  • mittaustapa
  • kiinteistön sijainti

Edellä mainituista asioista johtuen hinnan muodostuminen on aina tapauskohtaista. Pyytämällä tarjouksen saat tarkan hinnan kartoituskohteellesi. Kartoituksen aikaa vievimpiä osuuksia ovat tulosten analysointi ja mittauksen raportointi.

Kysy lisää ›

Pikayhteydenotto

Jätä yhteystietosi, soitamme sinulle ensi tilassa!

Soita